خوراک و غذا

انواع سوشی: طرز تهیه سوشی و نحوه سرو آن

انواع سوشی

سوشی یک غذای محبوب ژاپنی است که در بسیاری از کشورهای جهان به یک غذای اصلی تبدیل شده است. می توان سوشی را یک غذای همه کاره نامید که می توان آن را به عنوان یک میان وعده، یک وعده غذایی سبک یا یک شام فانتزی میل کرد. سوشی از بخش های کوچک برنج چاشنی شده تشکیل شده است که با مواد مختلفی مانند غذاهای دریایی، سبزیجات و میوه ها ترکیب شده است. در این مقاله، انواع مختلف سوشی و طرز تهیه سوشی در خانه را بررسی خواهیم کرد و نکاتی را در مورد نحوه سرو و ترکیب سوشی با نوشیدنی ها ارائه می دهیم.

آشنایی با سوشی

سوشی یک غذای ژاپنی است که قرن هاست در میان مردم وجود داشته و دارای محبوبیت فراوانی است. اعتقاد بر این است که منشاء آن در جنوب شرقی آسیا به عنوان راهی برای حفظ ماهی با نگهداری آن در برنج و نمک است. سپس این غذا توسط راهبان بودایی به ژاپن منتقل شد و به سوشی تبدیل شد که امروزه می شناسیم.

امروزه سوشی را می توان در رستوران های مختلف در سرتاسر دنیا یافت کرد. این غذا جزو گران ترین غذاهای دریایی محسوب می شود که اغلب رستوران های لاکچری آن را در منوی خود جای داده اند.

سوشی از دو جزء اصلی تشکیل شده است: برنج ترکیبی که ما ایرانی ها به نام پلو می شناسیم و موادی مانند غذاهای دریایی، سبزیجات و میوه ها. برنج را با سرکه، نمک و شکر طبخ می کنند تا طعم بی نظیری به آن بدهد. سپس مواد را در برنج مخلوط می‌کنند یا داخل برنج می‌غلتانند تا انواع سوشی ایجاد شود.

انواع مختلف سوشی

انواع مختلفی از سوشی وجود دارد که هر کدام طعم منحصر به فرد خود را دارند. رایج ترین انواع سوشی عبارتند از نیگیری (Nigiri)، ساشیمی (Sashimi)، ماکی (Maki)، تمکی (Temaki) و اوراماکی (Uramaki).

نیگیری نوعی سوشی است که از مقدار کمی برنج مخلوط با یک تکه نازک ماهی خام روی آن تشکیل شده است. برنج معمولا با دست درست می شود و ماهی به صورت تازه برش داده می شود.

ساشیمی از نظر فنی سوشی نیست، اما اغلب در کنار سوشی سرو می شود. از ماهی تازه و خام تشکیل شده است که به صورت نازک برش داده می شود و بدون برنج سرو می شود.

ماکی نوعی سوشی است که بیرون آن را با جلبک دریایی و داخل آن را با برنج و مواد طعم دهنده تشکیل می دهند. سوشی ماکی را می توان با مواد مختلفی مانند ماهی خام، ماهی پخته، سبزیجات و میوه ها پر کرد.

تماکی نوعی سوشی است که با دست به شکل مخروطی در می آید. برنج و مواد تشکیل دهنده را داخل یک ورقه جلبک دریایی می‌غلتانند و سپس به شکل مخروط در می‌آورند.

اوراماکی نوعی سوشی است که بیرون آن با برنج  و داخل آن با جلبک دریایی حلقه می‌شود. مواد را داخل برنج می پیچند و سپس کل رول را در جلبک دریایی می پیچند.

سوشی سنتی در مقابل مدرن

سوشی سنتی در مقابل مدرن

سوشی سنتی با استفاده از چند ماده ساده تهیه می شود و اغلب در یک دیس ساده سرو می شود. از سوی دیگر، سوشی مدرن به گونه ای تکامل یافته است که شامل انواع مواد تشکیل دهنده و طعم دهنده ها است و همراه نوشیدنی های مختلف سرو می شود. سرآشپزها در سرتاسر دنیا در حال آزمایش طعم ها و بافت ها برای ایجاد سوشی های منحصر به فرد و خلاقانه هستند.

سوشی سنتی اغلب با سس سویا، واسابی و ترشی زنجبیل سرو می شود. سوشی مدرن ممکن است با انواع سس ها و چاشنی ها سرو شود تا طعم غذا بهتر شود.

طرز تهیه سوشی در خانه

تهیه سوشی در خانه می تواند یک تجربه سرگرم کننده و مفید باشد. برای تهیه سوشی در خانه به چند ابزار اولیه مانند حصیر سوشی، پلوپز و چاقوی تیز نیاز دارید. همچنین باید مواد تازه مانند ماهی، سبزیجات و میوه ها را خریداری کنید.

برای تهیه سوشی، ابتدا پختن برنج را انجام و سپس چاشنی آن را با سرکه، نمک و شکر درست کنید. پس از آماده شدن برنج، می توانید شروع به تهیه سوشی کنید. یک ورقه جلبک دریایی را روی حصیر سوشی قرار دهید و یک لایه نازک برنج را روی آن بمالید. مواد خود را روی برنج اضافه کنید و با استفاده از حصیر، سوشی را محکم بغلتانید.

سرو سوشی – نکات و ترفندها

سوشی اغلب در بشقاب یا سینی های جداگانه سرو می شود. سرو سوشی به اندازه طعم آن مهم است. برای سرو سوشی، آن را روی بشقاب یا سینی بچینید و روی آن را با ترشی زنجبیل، واسابی و سس سویا تزیین کنید.

هنگام خوردن سوشی، مهم است که از چاپستیک یا دست خود استفاده کنید. سوشی را به سس سویا آغشته کنید، اما مراقب باشید زیاد اضافه نکنید. همچنین باید از مخلوط کردن واسابی با سس سویا خودداری کنید زیرا این کار در فرهنگ های جنوب شرق آسیا بی ادبانه تلقی می شود.

ترکیب سوشی با نوشیدنی های مختلف

سوشی را می توان با انواع نوشیدنی ها سرو کرد. ساکه یک نوشیدنی سنتی ژاپنی است که از برنج تخمیر شده تهیه می شود و مزه خوبی به سوشی می دهد زیرا طعم ملایمی دارد که مکمل طعم سوشی است.

آبجو یکی دیگر از نوشیدنی های محبوب برای ترکیب با سوشی است. کربناته موجود در آبجو به پاکسازی دهان در زمان سرو سوشی کمک می کند.

آداب سوشی

آداب سرو سوشی

هنگام خوردن سوشی، چند قانون اخلاقی وجود دارد که باید رعایت شود. استفاده از چاپستیک یا دستان برای خوردن سوشی مهم است. همچنین باید از افزودن زیاد سس سویا به سوشی خودداری کنید زیرا می تواند بر طعم آن غلبه کند.

همچنین مخلوط کردن واسابی با سس سویا غیر مودبانه تلقی می شود. در عوض، باید مقدار کمی واسابی را مستقیماً به سوشی اضافه کنید.

رستوران های سوشی محبوب در سراسر جهان

رستوران های سوشی زیادی در سرتاسر دنیا وجود دارند که به خاطر سوشی های استثنایی خود معروف هستند. در ژاپن، برخی از محبوب ترین رستوران های سوشی عبارتند از: سوکیاباشی جیرو، سوشی سایتو و سوشی ناکامورا.

در ایالات متحده، برخی از محبوب ترین رستوران های سوشی عبارتند از Nobu، Sushi Yasuda و Uchi.

فواید انواع سوشی برای سلامتی

سوشی نه تنها خوشمزه است، بلکه انتخاب غذایی سالم برای وعده های روزانه نیز هست. سوشی چربی و کالری کمی دارد و برای کسانی که به دنبال رژیم غذایی سالم هستند، گزینه بسیار خوبی است. اکثر افراد دارای رژیم غذایی سالم از این غذا به عنوان جدی ترین گزینه استفاده می کنند.

سوشی همچنین سرشار از پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 است که برای حفظ سلامتی ضروری هستند. جلبک دریایی مورد استفاده در سوشی نیز سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مانند ید، کلسیم و آهن است.

نتیجه

سوشی یک غذای همه کاره و خوشمزه است که می توان آن را به روش های مختلف میل کرد. چه طرفدار سوشی سنتی باشید و چه سوشی مدرن، تنوع بالای آن برای هر سلیقه و ذائقه ای قابل استفاده است. با رعایت این نکات و ترفندها، می توانید سوشی را مانند یک مصرف کننده حرفه ای درست و سرو کنید. پس زمان را از دست ندهید و برای وعده غذایی بعدی خود شروع به تهیه سوشی کنید.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *