خاویار در جهان با نام مروارید سیاه شهرت دارد و یک ماده غذایی سرشار از خواص شناخته شده است. بسیاری از عناصر مورد نیاز بدن در تخم ماهی های خاویاری وجود دارد. کشورهای غربی مبالغ سنگینی برای خرید بهترین نوع خاویار جهان پرداخت می کنند چرا که علاقمند هستند از این ماده غذایی ارزشمند مصرف کرده و سلامت بدن شان را تضمین کنند. یکی از سوالاتی که برای دوستداران خاویار به وجود می آید، این است که میزان چربی خاویار چقدر بوده و آیا این ماده غذایی چاق کننده است؟ ما در ادامه سعی داریم توضیحاتی پیرامون خواص شگفت انگیز خاویار و عناصر موجود در آن ارائه دهیم. تا پایان همراه ما باشید.
میزان چربی موجود در خاویار
خاویار مجموعه ای از عناصر ضروری مانند ویتامین و مواد معدنی را در خود جای داده است. پس از ورود خاویار به بدن تمام این عناصر توسط سیستم گوارش جذب می شوند. افرادی که مصرف خاویار در روتین روزانه آن ها قرار دارد بدن سالم تری داشته و سیستم ایمنی آن ها قوی تر است. پژوهش ها نشان داده در 100 گرم خاویار 20 تا 30 گرم پروتئین، 4 گرم کربوهیدرات و 18 گرم چربی وجود دارد. این مقدار چربی خاویار حدود 26 کالری انرژی در خود جای داده است. بنابراین خاویار در دسته خوراکی های پرچرب قرار می گیرد. برای افرادی که فشار خون، کبد چرب، دیابت، چاقی و… دارند مصرف خاویار باید تحت نظر پزشک باشد.
چه افرادی نمی توانند خاویار مصرف کنند؟
خاویار جز مفیدترین مواد غذایی کشف شده است به این ترتیب افراد محدودیتی برای مصرف آن ندارند. اما برخی از خانم ها و آقایان به دلیل مشکلات جسمی که دارند لازم است مصرف خاویار را کاهش داده و یا بر اساس مقدار توصیه شده میل نمایند. همانطور که گفتیم خاویار دارای مقادیر قابل توجهی از چربی است. افرادی که رژیم کاهش وزن دارند بر حسب نیاز، یک بار در هفته یا چند روز یکبار اجازه خوردن مقدار کمی از خاویار را دارند. از آنجایی که عناصر خاویار تماما به بدن جذب می شود چربی خاویار نیز همراه این مواد وارد خون شده و تاثیرات خود را بر بدن می گذارد.
94 میلی گرم کلسترول در هر قاشق غذاخوری از خاویار وجود دارد. زمانی که این مقدار کلسترول خالص به بدن ورود پیدا می کند حدود 30 درصد از انرژی مورد نیاز انسان در طول روز تامین می شود. با در نظر گرفتن کالری سایر غذاهایی که در روز می خوریم خواهیم دانست که کلسترول ممکن است فراتر از نیاز به بدن ورود پیدا کند. اضافه کلسترول در خون تجمع می یابد و می تواند مشکلات جسمی متعددی را سبب شود.
افراد دارای اضافه وزن، ذخیره چربی زیادی در بدن دارند. مصرف بیش از اندازه کلسترول توسط این افراد، چربی خون را افزایش داده و به شکل رسوب در رگ ها ذخیره می شود. ادامه این فرایند موجب مسدود شدن مسیر رگ شده و سکته های قلبی را در پی خواهد داشت.
تاثیر چربی خاویار در بدن
ورود چربی خاویار به بدن تغییراتی را به بدن اعمال می کند. امگا 3 از مفیدترین چربی های موجود در مواد غذایی است که تاثیرات فوق العاده ای بر سلامتی دارد. این نوع از چربی خاویار با تولید ماده ای به نام ایکوزانوئید، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و مقاومت آن را افزایش می دهد. اسیدهای چرب خاویار با اثرگذاری بر تری گلیسیریدها، سبب کاهش این ماده در بدن شده و به این ترتیب از بروز بیماری های قلبی و مفصلی جلوگیری می شود. یکی از فواید خاویار تاثیر مثبت بر مشکلات روانی است. نتایج پژوهش ها تاثیر چربی خاویار در کاهش اختلال دو قطبی و افسردگی را نشان داده است.
امگا 3 موجود در این مروارید سیاه با اثرگذاری بر رگ های خونی انعطاف آن ها را افزایش داده و موجب منظم شدن ضربان قلب می شود. این چربی مفید به افزایش کلسترول خوب خون کمک کرده و مانع از تجمع پلاکت در خون و ایجاد لخته در رگ می شود. افرادی که به صورت منظم خاویار مصرف می کنند از بیماری های قلبی و عروقی در امان هستند. استرس و تنش از مهم ترین عوامل بیماری زا هستند. اسیدهای چرب امگا 3 که در خاویار وجود دارند، با مکانیسم اثرگذاری خود، اثرات منفی استرس در بدن را کاهش می دهند.
چربی خاویار در سیستم گوارش، فعالیت باکتری های بیماری زا را مختل کرده و از این طریق به سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. با وجود امگا 3 التهاب های موجود در بدن با سرعت بیشتری بهبود می یابد و اندام هایی مانند پوست، شش ها و ریه فعالیت بهتری خواهند داشت. چربی خاویار آسیب دیدگی گلبول های سفید که سربازان دفاعی بدن در مقابل بیماری هستند را ترمیم می کند. اگر بدن سالمی دارید و درگیر بیماری نیستید، پیشنهاد می کنیم خاویار را به سبد غذایی تان اضافه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.